Apple Ailesinin Çiçeği Burnunda Yeni Üyesi: CarPlay

Resim

Piyasaya sürdüğü her yeni ürünüyle teknolojiyi ve hayal gücümüzü yeniden şekillendiren dünya markası Apple, beklentileri boşa çıkarmayarak bir ilke daha imza attı ve sahip olduğumuz tüm ekranları birbirine bağlamakla kalmayıp direksiyon başında dahi elimizden bırakamadığımız telefonlarımızı fren, gaz pedalı gibi arabamızın doğal bir parçasına dönüştürdü. İşte karşınızda araçların en “akıllı” parçası Apple CarPlay Teknolojisi.

İlk olarak Cenevre Motor Show 2014 / 2014 Cenevre Otomobil Fuarı’nda lüks tüketim otomobillerde tanıtılan CarPlay, Apple’ın tarihinde şirketin kendi üretmediği bir ürüne entegre edilen ilk İOS yazılımı olma özelliği gösteriyor. “Daha akıllı, daha güvenli, daha eğlenceli bir sürüş” sloganıyla yola çıkan ve Apple kullanıcılarının içeriklerinin her an parmaklarının ucunda olmasını sağlayan teknoloji devi Ferrari, Mercedes-Benz ve Volvo ile yaptığı iş ortaklıkları sayesinde 2014’te satışa sunulacak olan Volvo’nun klasikleşen yeni nesil modeli Volvo XC90 ve fuarda lansmanı yapılan Ferrari FF lüks model araçlarda bulunacak. Yani fiyatları 100.000 USD’ dan başlayan araçlara sahip olmak bu yeniden yazılan sürüş deneyimi için öncelikli şart. İOS 7’nin bir güncellemesi olarak indirilebilecek bu yeni uygulama İPhone 5, 5C ve 5S modelleriyle uyumlu bir şekilde çalışabilecek. Ve ilerleyen zamanlarda otomobil sektörünün diğer aktörlerini de bu yeni teknolojiyi araçlarına entegre etme konusunda cezbedeceğe benziyor.

Peki, araçların doğal bir parçasına dönüşecek olan Apple CarPlay ile neler yapabileceğiz?  

Tasarım aşamasında yola çıkış amacı, telefonların sürücülerin dikkatini dağıtma oranını en aza indirmek olan CarPlay’in sunduğu en büyük avantaj olan Siri, gerektiğinde telefona dokunmaya bile gerek kalmadan çağrı cevaplayabilmeyi, mesajları sesli komutlarla yazıp, gönderip, yeniden okuyabilmeyi sağlamakla birlikte direksiyondaki küçük bir düğme ile aktive edilebilecek. Sürüş esnasında e-posta ve metin mesajlarından yararlanarak son güzergâhları belirleyen ve olası güzergâh tahminleri yapan bu teknoloji sayesinde istediğiniz yeri sizin için bulmasını da tek bir komutla sağlayabilirsiniz.

Müzik seçeneklerinizin yalnızca telefonunuzla kalmadığı bu yeni sistemde istediğiniz radyo istasyonunu, favori radyo programcılarınızı farklı uygulamalar sayesinde sistemden bağımsız bir şekilde dinleme özgürlüğüne sahipsiniz. Tabii, tüm bu yeni dönem ayrıcalıkları dünya ile eş zamanlı olarak paylaşabilmek, tarif edilen benzersiz sürüş deneyimini yaşayabilmek için işte malzemelerimiz: Bir adet İPhone’un en son modellerinden biri, bir adet son model bir lüks otomobil vee Apple CarPlay zaten içerisinde işte buyurun size tadından yenmeyecek, yemeyip yanında yatılacak muhteşem bir karışım. Gerisi hayattan aldığınız keyfe göre değişir.

 Güncel

 http://zete.com/2014/03/zetemag-mart-2014/

Yorum bırakın